Успіх у випічці значно залежить від точності виміру ваги або об’єму інгредієнтів. Неправильні виміри, на жаль, стають причиною поширених помилок. Важливо навчитися вимірювати правильно, якщо ви вирішили наблизитися до досконалості в кондитерській справі. Досвідчені господині рідко користуються мірним стаканом або кухонними вагами, оскільки все роблять «на око». Проте деякі складні страви вимагають бездоганного дотримання пропорцій, наприклад, випічка і десерти. І якщо немає мірної кружки або вагів, то можна скористатися звичайним стаканом або ложкою.
Мілілітри | Чайна ложка | Десертна ложка | Столова ложка | Стакан гранований (200 мл) |
---|---|---|---|---|
5 | 1 | 1/2 | 1/3 | - |
10 | 2 | 1 | 2/3 | - |
15 | 3 | 1 1/2 | 1 | - |
30 | 6 | 3 | 2 | - |
50 | 10 | 5 | 3 1/3 | 1/4 |
100 | - | 10 | 6 2/3 | 1/2 |
150 | - | - | 10 | 3/4 |
200 | - | - | - | 1 |
Продукт | Чайна ложка | Десертня ложка | Стакан гранований (200 мл) |
---|---|---|---|
Арахіс | 8 | 25 | 140 |
Родзинки | 7 | 25 | 155 |
Кава мелена | 7 | 20 | - |
Маргарин | 4 | 15 | 180 |
Масло | 15 | 40 | 210 |
Молоко | 5 | 20 | 200 |
Борошно | 10 | 30 | 130 |
Горіх чищений | 10 | 30 | 130 |
Сахар | 8 | 25 | 180 |
Сахарная пудра | 10 | 25 | 140 |
Цукор | 10 | 25 | 210 |
Соль | 10 | 30 | 220 |
Оцет | 5 | 15 | 200 |
На жаль, не всі духовки оснащені індикацією температури. І навіть регулятори температури не завжди промаркіровані у градусах Цельсія. Для порівняння наводимо зведену таблицю позначень температури в духовці.
Температура, °С | Маркер на ручці газової духовки | Жар духовки |
---|---|---|
110 | 1/4 | Дуже холодна духовка |
120 | 1/2 | Холодна духовка |
140 | 1 | Дуже повільний вогонь |
150 | 2 | Повільний вогонь |
160 | 3 | Помірно повільний вогонь |
180 | 4 | Помірний вогонь |
190 | 5 | Помірно гаряча духовка |
200 | 6 | Достатньо гаряча духовка |
220 | 7 | Гаряча духовка |
230 | 8 | Дуже гаряча духовка |
240 | 9 | Вкрай гаряча духовка |