СИСТЕМА МІР

Успіх у випічці значно залежить від точності виміру ваги або об’єму інгредієнтів. Неправильні виміри, на жаль, стають причиною поширених помилок. Важливо навчитися вимірювати правильно, якщо ви вирішили наблизитися до досконалості в кондитерській справі. Досвідчені господині рідко користуються мірним стаканом або кухонними вагами, оскільки все роблять «на око». Проте деякі складні страви вимагають бездоганного дотримання пропорцій, наприклад, випічка і десерти. І якщо немає мірної кружки або вагів, то можна скористатися звичайним стаканом або ложкою.

СПІВВІДНОШЕННЯ ОБ’ЄМНИХ МІР
Мілілітри Чайна ложка Десертна ложка Столова ложка Стакан гранований
(200 мл)
511/21/3-
10212/3-
1531 1/21-
30632-
501053 1/31/4
100-106 2/31/2
150--103/4
200---1
ВИЗНАЧЕННЯ ВАГИ (В ГРАММАХ) ИЗ ОБЪЕМА
Продукт Чайна ложка Десертня ложка Стакан гранований
(200 мл)
Арахіс825140
Родзинки725155
Кава мелена720-
Маргарин415180
Масло1540210
Молоко520200
Борошно1030130
Горіх чищений1030130
Сахар825180
Сахарная пудра1025140
Цукор1025210
Соль1030220
Оцет515200
ТЕМПЕРАТУРА ДУХОВКИ

На жаль, не всі духовки оснащені індикацією температури. І навіть регулятори температури не завжди промаркіровані у градусах Цельсія. Для порівняння наводимо зведену таблицю позначень температури в духовці.

Температура, °С Маркер на ручці газової духовки Жар духовки
1101/4Дуже холодна духовка
1201/2Холодна духовка
1401Дуже повільний вогонь
1502Повільний вогонь
1603Помірно повільний вогонь
1804Помірний вогонь
1905Помірно гаряча духовка
2006Достатньо гаряча духовка
2207Гаряча духовка
2308Дуже гаряча духовка
2409Вкрай гаряча духовка
ТЕРМІНИ ЗБЕРІГАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ:
Розпушувач для тіста 18 місяців
Харчова сода 24 місяці
Кокосовая стружка 12 місяців
Борошно в/с 12 місяців
Цільнозернове борошно 6–8 місяців
Крохмаль 18 місяців
Желатин 12–18 місяців
Патока 12 місяців
Суміш для млинців 6 місяців
Сухарі 6 місяців