На жаль, інколи не все йде за планом. Не впадайте у відчай. Ми спробуємо розібратися у найпоширеніших невдачах та їх причинах.
Торт просів у центрі:
- рано відкрили духовку;
- рано вийняли торт з духовки;
- гаряча духовка, і торт занадто швидко піднявся;
- багато розпушувача для тіста;
- довго збивали масло та цукор;
- рідка суміш перед випічкою (забагато рідини або замало муки).
Торт розтікся або здувся:
- забагато розпушувача для тіста;
- тіста для форми цього розміру;
- духовка була занадто гарячою або торт стояв занадто високо;
- недостатньо ретельно збивали масло і цукор;
- забагато або замало рідини.
Торт вийшов вологим і важким:
- забагато вологи;
- забагато цукру;
- замало розпушувача для тіста;
- недостатньо ретельно збиті масло та цукор;
- духовка була недостатньо прогріта, або торт стояв занадто низько.
Фрукти опустилися на дно торта:
- засзацукровані фрукти поклали вологими і на них був сироп;
- взяли замало розпушувача для тіста і торт піднявся занадто швидко;
- у тісто поклали вологі фрукти, не обвалявши їх в муці;
- слишком много жидкости в тесте.
Торт сухий та розсипчастий:
- забагато розпушувача для тіста;
- занадто довго випікали в недостатньо розігрітій духовці;
- духовка була занадто гарячою;
- тісто вийшло занадто сухим;
- додали недостатньо масла.
Торт з твердою скоринкою:
- забагато цукру;
- занадто гаряча духовка;
- торт залишався у духовці занадто довго;
- масло та цукор не були ретельно збитими.
Неоднорідна структура торта:
- недостатньо ретельно розтерли масло;
- тісто недостатньо ретельно перемішали;
- можуть утворитися повітряні «кишені», якщо всю суміш не викласти на форму одночасно.